Wat is Kikundi Koffee?

Kikundi Koffee is Afrikaanse specialty koffie die biologisch geproduceerd wordt door Afrikaanse boeren. De koffie is gemaakt van single source 100 % Arabica, de koning onder de koffiebonen.

Wat betekent Kikundi?

Kikundi is Swahili en betekent groep. Het verwijst naar de boerengroepen die de koffie produceren. Kikundi Koffee geeft koffieboeren in Afrika direct toegang tot de specialty coffee-markt in Nederland. Hierdoor krijgen de boeren een veel betere prijs voor hun koffie. Kikundi Koffee betaalt de boeren twee keer de prijs die gebruikelijk is bij fair trade.
Op dit moment werkt Kikundi Koffee exclusief met een boerengroep in Aranga, Tanzania. Zij produceren de Aranga-koffie die u bij ons kunt bestellen. In de toekomst wil Kikundi Koffee ook koffie van groepen uit andere Afrikaanse landen introduceren.

Wie verbouwt uw koffie?

Weet u waar uw koffie vandaan komt? Enig idee wie een jaar lang de koffie verbouwt die u iedere dag drinkt? Waarschijnlijk niet. Kikundi Koffee wil u graag informeren over de Afrikaanse boeren die uw koffie produceren. Via deze website kunt u straks precies zien wie uw koffie verbouwen, waar de koffie wordt verbouwd en wat er allemaal bij komt kijken om u een heerlijk kopje koffie voor te kunnen zetten.

Biologisch of niet?

Aranga-koffie wordt biologisch verbouwd. Is de koffie biologisch gecertificeerd? Ja, de productie is gecertificeerd door de Tanzaniaanse organisatie KilimoHai. Om gecertificeerd te worden door een Europees certificeringsinstituut, zoals Skall, moet het gehele productieproces gecertificeerd zijn. Denk hierbij aan het transport, de opslag, het branden en het verpakken van de bonen. Dit is een kostbaar proces. In deze fase besteden wij dat geld liever aan de boeren die de koffie verbouwen.

KilimoHai